Show search form Show navigation
Home » Bakken » Chocolate covered pumpkin bread

Ingrediënten

  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 9 el water
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g fijngemalen havermout (of havermeel)
  • 100 g boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 tl baking soda
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl van elk van de volgende specerijen: kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, kardemon, kurkuma
  • 200 g pompoen
  • 50 g kokosolie
  • 200 g verse dadels, ontpit
  • 1 el appelciderazijn
  • 100 ml water
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 g hazelnoten

Chocolate covered pumpkin bread

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje het lijnzaad met het water. Zet aan de kant zodat de zaadjes samen met het water een gel kunnen vormen.
  2. Zeef de amandelmeel, havermout en boekweitmeel. Voeg het zout, bakpoeder en ½ tl baking soda toe. Roer de specerijen er doorheen.
  3. Snij de pompoen in kleine stukjes (je hoeft deze niet te schillen). Kook in een klein laagje water met de deksel op de pan in 8 minuten zacht en gaar. Giet het kookvocht weg en pureer de pompoen in de blender. Voeg de kokosolie en 100 g verse dadels toe aan de pompoen. Mix in de blender tot een gladde puree.
  4. Roer de pompoenpuree samen met het lijnzaadpapje door het meel.
  5. Meng in een apart kommetje 1 tl baking soda met het appelciderazijn zodat het gaat schuimen. Roer voorzichtig door het beslag.
  6. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Zet op een rooster in het midden van de oven. Bak in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Houd goed in de gaten, wanneer de bovenkant te hard gaat kun je het bakpapier eroverheen vouwen. De cake is goed wanneer een houden satéprikker er droog uitkomt. Haal de cake dan uit de vorm en laat omgekeerd afkoelen op het rooster.
  7. Maak de chocoladesaus door de rest van de dadels in de blender te doen samen met het water en cacaopoeder. Mix tot een gladde saus. Giet de saus over het brood en spreid uit met een spatel. Laat een klein beetje saus achter.
  8. Hak de hazelnoten in stukjes en bak in een paar minuten goudbruin in een koekenpan. Roer deze door de overgebleven chocoladesaus en bedek de bovenkant van het pompoenbrood hiermee.

Bron. www.thegreenhappiness.com

Waar bent u naar opzoek?

Zoek bijvoorbeeld naar een behandeling, recept, blogbericht of product.