Show search form Show navigation
Home » Bakken » Havermout-Appelballetjes met Carobedip

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 50 g kokos- of amandelmeel
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • snufje zeezout
  • 75 g appelmoes, ongezoet
  • 50 g rozijnen
  • 2 el carobepoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 140 g verse dadels, ontpit
  • 100 ml water of plantaardige melk

Havermout-Appelballetjes met Carobedip

Bereiding

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Meng in een kom de havermout met het kokos- of amandelmeel, de kardemom, kaneel en zeezout. Roer de appelmoes en rozijnen door het meel. Proef of je het deeg lekker op smaak vindt. Eventueel kun je wat ahornsiroop of kokosbloesemsuiker toevoegen, maar houd er rekening mee dat de dip zoet wordt. 3. Vorm met je handen 12 balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Ze zijn goed wanneer een houten satéprikker er redelijk droog uitkomt, ze mogen smeuïg blijven! Laat afkoelen. 4. Doe voor de carobedip de carobepoeder samen met de cacao, dadels en het water of de melk in de blender. Mix tot een dikke gladde dip. 5. Serveer de balletjes met de dip. Eventueel kun je er leuke houten prikkers in steken!

Bron. www.thegreenhappiness.com

Waar bent u naar opzoek?

Zoek bijvoorbeeld naar een behandeling, recept, blogbericht of product.