Show search form Show navigation
Home » Lunch & Diner » Noedels met komkommerballetjes

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 5 g verse koriander
  • 1 bosuitje
  • 20 g pijnboompitten
  • 120 g noedels
  • 200 g peultjes
  • 1 el tahin
  • 2 stengels bleekselderij
  • 40 g verse dadels, ontpit
  • 1 limoen
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Noedels met komkommerballetjes

Bereiding

Voorbereidingswijze

  1. Snij de komkommer in de lengte doormidden. Haal uit de helft van de komkommer met het meloenbolletjeslepeltje bolletjes eruit. Snij van de andere helft dunne plakken met de dunschiller.
  2. Snij de koriander en het bosuitje fijn. Hak de pijnboompitjes grof en rooster heel kort in de koekenpan goudbruin.
  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een paar minuten beetgaar. Giet het kookvocht af en laat met een klein beetje vocht in de pan. Door het vocht blijven de noedels niet aan elkaar plakken. Met het deksel op de pan blijven de noedels warm.
  4. Blancheer de peultjes in een 3 minuten beetgaar. Giet het kookvocht af.
  5. Doe de tahin, bleekselderij, dadels en het sap van ½ limoen in de blender. Mix tot een gladde saus. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
  6. Verdeel de noedels over twee borden. Giet de dressing over de noedels en maak vervolgens het bord op met de groenten, verse kruiden en pijnboompitten. Snij de andere helft van de limoen in twee stukken, knijp uit over de noedels en serveer bij de borden. Eetsmakelijk!

Bron: www.thegreenhappiness.com

Waar bent u naar opzoek?

Zoek bijvoorbeeld naar een behandeling, recept, blogbericht of product.