Show search form Show navigation
Home » Lunch & Diner » Mediterrane spinazie ovenschotel

Ingrediënten

  • 80 gr. tafeltje dekje
  • 270 ml water of groentebouillon
  • 3 tl. pesto
  • 250 gr. spinazie
  • 3 el. pijnboompitten
  • 1-2 tl. olijfolie
  • 2 uien
  • 1-2 teenjes knoflook
  • 400 gr. tomatenstukjes
  • 6-7 gedroogde tomaten
  • 100 gr. fetakaas
  • kruidenzout, peper, tijm, basilicum, rosmarijn

Mediterrane spinazie ovenschotel

Bereiding

  1. TafeltjeDekJe met ca. 270 ml kokend water/bouillon overgieten, omroeren en 5 minuten laten wellen. De afgekoelde massa met rode pesto op smaak brengen en als een ca. 4-5 cm dikke laag in een ingevette ovenschaal vullen en aandrukken. Ontdooi de bladspinazie in een pan op laag vuur en giet het water af. De pitten in een pan kort roosteren en eruit nemen.
  2. Verhit de olie in een pan, fruit de gesnipperde uien met de geperste knoflook hierin en blus af met de stukjes tomaat. Voeg 2 TL tijm en basilicum van elk en 1 TL rozemarijn toe. Breng op smaak met kruidenzout en peper. Daarna de spinazie, pitten en de fijngesneden zongedroogde tomaten onderroeren en op de TafeltjeDekJe-laag in de ovenschaal doen. Fetakaas in kleine stukjes snijden en over de ovenschaal verdelen. Bij 220 °C gedurende ca. 15 minuten in de oven (bovenwarmte) bakken.
  3. TIP: Serveer met een groene salade, bijv. met komkommers, tomaten, wortelschijfjes, kruiden en een lichte azijn-olie-vinaigrette.

Waar bent u naar opzoek?

Zoek bijvoorbeeld naar een behandeling, recept, blogbericht of product.